Martijn in coronatijd

Gepubliceerd: 27 maart 2021

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Het wordt tijd om het zinnetje ‘zo maandelijks mogelijk’ te veranderen in ‘zo vaak als ik ruimte heb’ – en dan bedoel ik vooral mentale ruimte. Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar het zijn gekke tijden en dat neemt aardig wat bandbreedte in beslag. Deze lockdown lijkt niet alleen tot coronakapsels te leiden, maar ook tot corona-lange-tenen; het is natuurlijk volstrekt logisch en verklaarbaar, maar soms is het toch handiger om gewoon even je mond houden.

Mijn persoonlijke gemoed lijdt er overigens nog niet onder, en ik klooi vrolijk verder met de onderwerpen die me aan het hart gaan, zoals Digitale Fitheid, waarmee ik volgens mij de opvolger van Het Nieuwe Werken te pakken heb, en de toekomst van werk, die hoe dan ook hybride gaat zijn – whatever that means.

Aan mijn lijf geen coronakilo’s, maar wel een paar kilo extra spiermassa van die paar lullige oefeningen die ik dagelijks doe.
Ik voel me fitter dan ooit en dat is in elk geval handig voor het opbouwen van weerstand tegen welk virus dan ook.

Ik heb  zin in de lente, Ik heb een cursus tuinieren gevolgd op Masterclass; ik ga dit jaar proberen allerhande dingen die ik normaal gesproken in de supermarkt koop, in mijn tuin te verbouwen. Daarnaast bak ik tegenwoordig mijn eigen brood en ben ik me aan het bekwamen in het bakken van taarten en cakes.

Verder ben ik zoals altijd bezig met het aanleren en het me eigen maken van leuke kleine nieuwe skills. Na mijn enthousiasme over WorkFlowy heb ik flink doorgeknutseld aan MartijnOS, waarover later meer, en ben ik sinds twee weken enorm enthousiast over een nieuwe brainstormtool die je ook voor persoonlijk kennismanagement kan gebruiken Miro, genoemd naar de Spaanse schilder. Mijn oud-dorpsgenoot Ritzo ten Cate maakte er al prachtige dingen mee.
Miro voldoet op alle vlakken aan de informatiedoctrine, en zit vanaf nu dus standaard in mijn digitale gereedschapskist.

Alhoewel het kluizenaarschap me eigenlijk prima bevalt, merk ik dat ik toch wel een beetje zat begin te worden van het hele  lockdowngebeuren, vooral omdat ik merk hoe mijn dierbaren er klaar mee zijn. Dat er zoveel sociale lol weg is, begint uiteindelijk toch wel te schuren. Ik rookte overigens een fijne sigaar op de eerste avond van de avondklok, op het stoepje voor mijn huis. Een stil protest vol verwondering over coronamaatrdegelen die rationeel wel te volgen zijn maar maar niet altijd oké voelen.