De ReMarkable 2 is inderdaad fantastisch

Gepubliceerd: 27 maart 2021

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Tips

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Net als iedereen word ook ik doodgegooid met ads op social media (waar ik steeds minder vertoef), maar afgelopen jaar heb ik toch af en toe ergens op geklikt en verdomd, twee keer raak. Swat pants zijn broeken die zo geweldig zijn dat ik er in woon, stevig, en zowel in winter als in zomerweer comfortabel. met erg veel zakken. En ze drogen erg snel. Het eerste dat ik doe als ik thuiskom in een representatieve outfit (door corona minder dan ooit :)) is mijn broek omwisselen.

Het tweede item dat van advertenties mijn aandacht trok was de reMarkable 2. Een single-purpose device dat papier vervangt. Na onderstaand filmpje heb ik me lang afgevraagd of het echt zo’n killer device was als het leek.

Een goede relatie verblijdde me vervolgens met dit apparaat in oktober en mijn aannames erover verbleekten bij de echte ervaring!

De reMarkable 2 is wat mij betreft het ALLERbeste huwelijk tussen analoog en digitaal dat ik ooit zag, Jaren geleden heb ik ook ooit eens gespeeld met de Apple Pencil, maar dit is echt van een andere orde.

De reMarkable 2 is een Noorse uitvinding. Het is een soort tablet, vederlicht, er past 6 gig aan pdfs en e-pubs in en de pen heeft een fantastische ‘feel’; de tactiele ervaring is waanzinnig en het geluid klinkt alsof je met een analoge pen over het papier gaat.
Tot voor kort printte ik 5000 a4-tjes per jaar, omdat ik het nou eenmaal heel fijn vind om streepjes en bolletjes en krabbeltjes te kunnen zetten in een document. Dat hoeft dus nu niet meer.

Zeker tien mensen die mijn apparaat in handen hebben gehad, schaften hem zelf ook acuut aan, naar volle tevredenheid.

Sinds de vorige nieuwsbrief belandde er overigens nóg een heel handig apparaat in mijn digitale gereedschapskist:

De Streamdeck van Elgato. Zoals Joost Plattel al eens briljant betoogde: De (computer)muis is eigenlijk een rat. Hij steelt je tijd. Voor de meeste taakjes op de computer zijn sneltoetsen en shortcuts veel handiger. En al helemaal als je daar programma’s als Keyboard Maestro voor gebruikt. Maar met dit externe apparaat wordt het helemaal feest. Je kunt hele takenreeksen onder één fysieke knoppen hangen ander dat je technisch bent. David Bakker legt dat fantastisch uit in dit filmpje. Zeker nu ik vaak snel moet schakelen voor video- en audio-werk tijdens websessies is het werkelijk een flinke time-saver. Veel van onze Topfit-klanten bij Digitale Fitheid hebben hem inmiddels aangeschaft.