De Overheid en Digitale Fitheid

Gepubliceerd: 27 maart 2021

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Digitale Fitheid

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Ik ben gasthoofdredacteur geweest van OD Magazine, dankzij mijn betrokkenheid bij de docu Kenniswerk. Dit resulteerde in een prachtige verzameling artikelen, waar ik alle thematieken rondom Digitale Fitheid rijkelijk kwijt kon. Met mooie interviews met mensen als Marijke Roskam, Mark Vletter, Annedien Hoen, Danae Bodewes, mijn vrienden bij de politie en meer.

In mijn hoofdredactionele commentaar beschrijf ik ondermeer het einde van het era van het document.

In de slipstream hiervan begon ik met Publiek Denken en het Ambtenarenpanel, een groot onderzoek naar de digitale fitheid onder ambtenaren. Nou, dat was zoals te verwachten niet best. Ambtenaren hebben digitale pap in de benen, zoals Lubach al opsomde. Mijn post daarover werd inmiddels zo’n 35.000 keer bekeken.

Maar er is goed nieuws. Samen met Binnenlands Bestuur, het lijfblad van de ambtenaar, geef ik een reeks masterclasses en inspiratiesessies over dit thema, dat in de eerste week al 1000 aanmeldingen opgeleverde. Verder trad ik toe tot de raad van advies van iPoort, de i-samenlevingstak van Nieuwspoort dat kamerleden en politiek adviseert over digitale aangelegenheden.

Verder werd ik geïnterviewd over het Dogma van het document voor het magazine de publieke professional.

Ik mocht twee keer optreden in een studio voor het A+O-fonds van de Nederlandse gemeenten, waar ik Hélėne Oosterhuis, Typhoon en Charles Groenhuizen tegenkwam. Erg leuk, met een prima side-kick in de studio en een fijne ploeg. Weer eens heel wat anders dan een Zoom-  of Teams-sessie, met een man of 700 in het ‘publiek’

Beweging alom dus op dit dossier.