Ben jij digitaal fit?

Gepubliceerd: 17 augustus 2020

Door: Martijn Aslander

Categoriën: WAUTSH

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Afgelopen maanden ben ik veel bezig geweest met nadenken over Digitale Fitheid. Een thema dat Digitaal bewustzijn, Digitale vaardigheden, Persoonlijke ontwikkeling en Persoonlijk kennismanagement omvat. Een heel framework waarbij de verschillende onderdelen in elkaar overgrijpen. Door COVID-19 is nog duidelijker geworden dat digitale fitheid naast mentale en fysieke fitheid van wezenlijk belang is. (En daar moet net als mentale en fysieke fitheid continue aan worden gewerkt.)

Nu we met Wautsh een handig platform hebben gemaakt waar ik online trainingen en cursussen kwijt kan en volautomatisch kan verkopen ben ik van start gegaan met een masterclass Digitale Fitheid met genoeg content voor een hele dag! En nog zeker een dag extra content aan naslag en researchmateriaal.

Met name in het domein persoonlijk kennismanagement is ongelooflijk veel te halen voor een elke organisatie. En zeker ook hier geldt, vrij naar Cruijf: ‘je gaat het pas zien als je het doorhebt’. Het vergt wat oefening, anders kijken naar het dogma van het documentmicronotities en de nieuwe tekstrenaissance, maar de slagkracht die het geeft en de rust die het brengt zijn het meer dan waard!

Uitermate geschikt voor de gemiddelde kantoormedewerker die uren per dag bezig is op computer en smartphone en net als zijn of haar collega’s zich ernstig afvraagt of dat niet beter en slimmer kan, en vooral fijner. En zeker een must voor een freelancer, zzp-ers of iemand die zelf meer wil doen aan zijn persoonlijke ontwikkeling op gebied van digitalisering.

Tot 15 september bedraagt de prijs van de basiscursus van één dag 150 euro (exc. BTW) tot 15 september, daarna is de prijs 249,- (exc. BTW) met staffelkortingen vanaf 5 (tot 50) personen.

Inmiddels zijn diverse organisaties waaronder de Provincie Drenthe ermee aan de slag gegaan, en wordt de cursus meegenomen in het aanbod van opleidingen binnen organisaties. Leuk om te merken dat er gelijk vraag kwam naar één-op-één sessies en langere trajecten waarbij blended leren, fysiek (binnen de geldende coronaregels) en online prima gemixt kunnen worden.

Door dit alles heb ik ineens een hoop inspiratie, en omdat ik die inzichten en tools natuurlijk zelf ook toepas, hou ik tijd over om met mijn vakbroeders in dit domein nog veel meer leer- en leesmateriaal te produceren, dat ik kan inzetten om alle organisaties die bezig zijn met digitalisering en de digitale transformatie te kunnen ondersteunen.

Dus de komende maanden komt er nog veel meer materiaal. Maar jullie kunnen nu al beginnen met de basis!

Hier kun je alles vinden: https://wautsh.com/digitale-fitheid/