In de studio voor jullie

Gepubliceerd: 23 juli 2020

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Actueel, podcast

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

(En voor al jullie collega’s en kennissen.)

Zoals ik al schreef, ik had in de eerste maanden van de lockdown geen enkele behoefte om vanuit business of schaarste ineens allemaal content online te plempen. Maar na een tijdje kwamen er verzoeken voor webinars, en format waar ik nauwelijks ervaring mee had. Gelukkig bleek al vrij snel dat mijn podiumvorm, stand-up, me enorm van pas kwam. Zonder plaatjes in interactie met een groep mensen visie, ideeën en verhalen delen ging prima op Zoom.

Ik mocht een interview doen met De Ondernemer dat wekenlang in alle kranten apps van DPG (Volkskrant, Parool, Trouw etc) geplugd werd:

Daarna mocht ik In de Corona Keukencast aanschuiven bij respectievelijk Paul van Liempt:

en Diana Matroos:

Nieuw en heel leuk allemaal. Maar het meeste leerde ik van de sessies bij de Haagse Beek, met mensen als Allard DrosteErik GerritsenHarrold JanssenJaap PetersSaskia Görtz en Dieter MöckelmannKees Klomp en Laurens Waling.

Mijn sessies kun je HIER vinden.

De laatste, over digitale fitheid en de nieuwe werk-werkelijkheid, was op 20 mei:

Dit kwam allemaal flink van pas bij de volgende verzoeken die me bereikten. Ik mocht voor Ozone-platform van het A+O fonds Metalektro een hele cursus opnemen over slimmer werken voor hun leden. En ze waren zo lief om de content ook vrij te geven voor ons nieuwe WAUTSH-platform. Waardevolle inzichten en lessen, slimmer werken, de basics voor al je collega’s en medewerkers. Neem vooral contact op als je deze sessies wilt laten zien in jouw organisatie.

Na al deze sessies en opnames bleek dat door de lockdown Het Grootste Kennisfestival van Nederland waar ik zowel met de documentaire over kenniswerk als mijn nieuwe project Samen Gevat acte de présence zou geven, helaas moest worden verschoven van 11 juni naar 24 september. Maar wel met de vraag of ik het leuk zou vinden om dan een hele online masterclass te ontwikkelen en op te nemen, over Digitale Fitheid en de nieuwe werk-werkelijkheid. Nou, welzeker! Ik toog naar Enschede en na een dag stond alles erop. En voor maar 60 euro kun je de hele course bekijken.

Bekijk vooral ook de masterclasses van Shirine MoerkerkenMartijn AretsBen Kuiken en Charles Groenhuijsen.

Daarnaast ging ik in Speakers Academy Talks onder leiding van Aldith Hunkar in gesprek met Mathijs Bouman en Marianne Zwagerman over werk, digitalisering en het basisinkomen: