Durf te vragen…

Gepubliceerd: 23 juli 2020

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Wat wellicht weinigen zich realiseren is dat ik jaarlijks een groot deel van mijn omzet, die ik genereer met het geven van lezingen, stop in research. Ik investeer erg veel in boeken, kranten, abonnementen, software, congressen, alles om gave dingen op te kunnen sporen.

Eigenlijk ben ik mee researcher dan ondernemer:

Toen de coronacrisis uitbrak viel in een keer bijna 100 procent van mijn  inkomsten weg. Nou ben ik niet iemand die over zulks loopt te miepen, dat is not my style. I’ve never been it it for the money anyway. En ik geef natuurlijk al jaren lezingen over het belang van sociaal kapitaal, vooral in crisistijd.

Maar goed, als er helemaal geen geld meer binnenkomt, wordt de situatie al snel nijpend en ik begon maar eens na te denken over een wat meer crisisbestendige bron van inkomsten, ook met het oog op de (onzekere) toekomst. Ik moest daarbij stiekem even denken aan het fameuze artikel van Kevin Kelly: 1000 true friends en vroeg mij af of er 1000 mensen zouden zijn die ik om 100 euro zou kunnen vragen als het erop aankwam…? Ik geloof het wel, maar hopelijk zal ik die vraag nooit hoeven stellen.

Waar je me wel heel blij mee zou maken, in deze tijd: koop WAUTSH-stickers en geef ze aan iedereen cadeau. Of: betaal 60 euro aan de online masterclass en spread the word. Of doe een kleine donatie, via onderstaande link, voor het funden van mijn research en het betalen van de digitale postzegel voor mijn nieuwsbrieven en blogs.

Steun mijn research 
(= handige BUNQ-betaallink)

STAY SAFE!

liefs, Martijn