WAUTSH: Workflows, Automations & Shortcuts

Gepubliceerd: 10 juli 2020

Door: Martijn Aslander

Categoriën: WAUTSH

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Je kunt op vele manieren kijken naar de reeks handelingen die je elke dag (bewust en onbewust) verricht. In die handelingen zitten terugkerende patronen, die je, als je een beetje slim bent, slimmer kunt aanpakken: een hack. Als lifehacker van het eerste uur ben ik me daarvan al jaren bewust.

Tijdens de verplichte pauze van het lezingencircuit heb ik me er nog maar weer eens verder in verdiept. Met als resultaat: WAUTSH, een initiatief van mij en David Bakker (met wie ik ook ooit de Wooden iPadstand maakte) en een team kundige mensen. Ik durf het zomaar Lifehacking 5.0 te noemen.

WAUTSH is geen samentrekking van wauw en ouch ofzo, maar staat voor workflows, automations en shortcuts.

Regelmatig zien we grote automatiseringsprojecten (vooral bij de Overheid) misgaan. Het wordt tijd dat we het met elkaar gaan hebben over persoonlijke automatisering, persoonlijke workflows en zelfs persoonlijk kennismanagement. Het probleem met persoonlijke automatisering is dat de meeste kennis die we nodig hebben om een deel van onze handelingen te versnellen en versimpelen, diep weggestopt zijn op gebruikersfora en doorgaans net iets teveel nerdskills vereisen om ermee uit de voeten te kunnen.

Daarom WAUTSH.

We zijn begonnen met een van de leukste en simpelste manieren  van automatiseren, namelijk met NFC-stickers. Het werkt net als de chip in mijn arm, maar dan in de vorm van best goedkope stickers die je van een opdracht kunt voorzien en overal op kunt plakken.

Kijk maar even naar het filmpje, beter kan ik het niet uitleggen:

Maar dat is niet het enige. We hebben er meteen een community omheen gebouwd en een e-learning omgeving, waar je vragen kunt stellen, ideeën kwijt kunt en waar de gebruikers elkaar kunnen helpen met slimme oplossingen, zodat je langzaam kunt bouwen aan een arsenaal slimme workflows.

Dit lijkt geinig en lollig, maar mind you: dit raakt aan het dagelijks werk van miljoenen Nederlanders en honderden miljoenen mensen wereldwijd, het is niet voor niets dat diverse partijen waaronder ABN AMRO hierover met ons in contact zijn.

STARTAANBIEDING: Een beginners-set met 12 NFC stickers + 6 maanden gratis toegang tot de WAUTSH-community, e-learnings en masterclasses kun je hier kopen.

Superheld Joost Plattel heeft trouwens een slimme 3D-geprinte oplossing verzonnen om ook stickers aan je rugzak te kunnen bevestigen.