Minority Report light

Gepubliceerd: 14 februari 2020

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Tech, WorkFlowy

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Wellicht heb je de legendarische film Minority Report wel eens gezien. De scènes waarin Tom Cruise met handschoenen aan in razendsnel tempo beeld en geluid verschuift, ordent herordent en groter en kleiner maakt, is een natte droom van iedereen die net als ik met veel informatiestukjes te maken heeft.

Al jaren kijk ik reikhalzend uit naar hints in de richting van user interfaces die lijken op wat er in die film gebeurt.
Nou was ik al enorm enthousiast over de app WorkfFowy, helemaal met de plugin WFx, Maar afgelopen week heb ik er een derde element aan toegevoegd, de Elgato Stream Deck XL.

OH. MY. GOD. Nu wordt alles anders!

De Stream Deck is een apparaat met 32 knoppen die eigenlijk programmeerbare ledschermpjes zijn. Dus in theorie kun je van die 32 knoppen honderden knoppen maken. Per app die je open hebt staan (zoals mail of een videobewerkingsprogramma) kun je het uiterlijk en de functie van die knoppen veranderen.

Veel geeks gebruiken vele soorten sneltoetsen op een computer, maar dan moet je die wel allemaal uit je hoofd leren. Met dit apparaat hoeft dat dus niet. Terwijl ik dit schrijf heb ik het apparaat net één dag, moet je nagaan wat ik er volgende maand waarschijnlijk mee kan!

Bekijk onderstaand filmpje voor een demonstratie: