Focus en afleiding

Gepubliceerd: 14 februari 2020

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Via vele kanalen (waaronder de uitgever) bereikte mij het boek Indistractable van Nir Eyal. Over hoe je greep houdt op je aandacht en je je eigen leven kiest. Dat laatste deed ik al met verve (vind ik zelf), maar greep houden op aandacht blijft een gevecht met een lichaam dat dopamine nou eenmaal heerlijk vindt en een hoofd dat bang is voor ‘missing-out’.
Met wilskracht alleen red je dat niet. (Nog een reden om je in Micro-gewoontes – waar ik al eerder over schreef – te gaan verdiepen en te bekwamen.)

Onze apparaten vragen, nee schreeuwen om onze aandacht. Niet voor niets kwam het onderwerp veel langs in onze veelbesproken documentaire over kenniswerk. Maar de apparaten de schuld geven is zinloos en makkelijk. Dat is hetzelfde als de fles wijn de schuld geven van jouw alcoholprobleem. Nir Eyal schreef er een raak en relevant boek over. En als je dan toch bezig bent met werken aan jezelf, pak dan je hele energiehuishouding er ook maar bij. In het boek Intelligent Bewegen van Fabio D’Agata las ik mooie inzichten over bewegen en persoonlijke ontwikkeling. En de beste toverspreuk en mantra voor veel dolende geesten: ‘Vergelijk jezelf niet met anderen, maar met wie je gisteren was.’ 

Succes!