Samen Gevat

Gepubliceerd: 12 januari 2020

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Vorige maand vertelde ik dat ik in Tivoli heb gezongen. Inmiddels is dat volledig uit de hand gelopen. Ik ben koffie gaan drinken met de betreffende pianist en dat mondde uit in een jamsessie van 2,5 uur waarbij onder andere Iggy Pop, Fish, Suzanne Vega, Ramses Shaffy en Sinatra langskwamen. Na drie liedjes had de pianist al geconcludeerd dat ik prima kon zingen (ik ben heus niet een fantastische zanger maar ook zeker geen slechte) en we hadden vreselijke lol.

Vol energie wandelde ik daarna naar het station en in de trein naar Nijmegen bleef ik namijmeren. Leuk, dacht ik, dat zingen, maar wat moet ik ermee? Ik ben niet van plan om zanger te worden; ik doe nou eenmaal andere dingen op een podium.

En toen knalde er een idee binnen. En wat voor één. Ik ga boeksamenvattingen zingen op bestaande melodieën!
Op die manier ben ik namelijk mijn carrière begonnen; met het enthousiast vertellen over boeken die ik heb gelezen. En vertellen of zingen, dat zou niet veel uit moeten maken! En ook weer wel: een liedje onthou je doorgaans beter dan een verhaal :).

De boeken die ik als eerste aan een muzikale samenvatting ga onderwerpen zijn 21 dagen niet klagen van Kevin Weijers en Homo Deus van Harari.

Na een paar belletjes had ik een aantal muzikale creatieven bij elkaar en zijn we een gelegenheidscluppie begonnen onder de naam Samen Gevat. 
Inmiddels hebben we met een keur aan Nederlandse liedjesschrijvers contact, die ook enthousiast zijn. Dus dat belooft nog wat.
En als stok achter de deur ritselde ik meteen een optreden op het Grootste Kennisfestival van Nederland, op 11 juni.
Dus nu moet ik wel.

En mocht het nou helemaal in de soep lopen dan had ik het nog niet willen missen, wat zelden heb ik zo’n creatieve boost gekregen.

Ter muzikale inspiratie hier een prachtige vertolking van Wrapped around your finger door Rufus Wainwright, op de 60ste verjaardag van Sting.