Op zoek naar mijn 1000 true friends

Gepubliceerd: 12 januari 2020

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Jaren geleden schreef Kevin Kelly: Als er 1000 mensen zijn die 100 dollar per jaar over hebben voor wat jij het liefste doet, dan heb je genoeg geld om dat te blijven doen.

Nou wordt deze nieuwbrief goed gelezen, er zijn vele duizenden subscribers, de open rate is fantastisch en de kwaliteit van de lezers (ja jullie) is onwaarschijnlijk hoog. Nou hoef ik jullie 100 dollar niet, dat is niet mijn businessmodel, en content achter een paywall zetten is ook zeker niet mijn ding, maar ik denk er wel vaak over na hoe ik jullie waardevolle, denkkracht, talenten en netwerk kan inzetten en hoe ik makkelijker toegang kan krijgen tot jullie – en jullie tot mij.

Deze nieuwsbrief heeft meerdere functies: het is een archief, een logboek van mijn avonturen, bedoeld voor mezelf, mijn moeder en mijn kinderen, het is een platform om gedachten en ideeën te delen en om projecten en evenementen aan te kondigen en onder de aandacht te brengen. Dat doe ik dan zo maandelijks mogelijk, maar ik heb tussendoor ook weleens dingen die ik wil delen of aankondigen. En daar wil ik deze nieuwsbrief en het adressenbestand eigenlijk niet voor gebruiken.

Een deel van jullie zal het vast heus prima vinden, maar anderen zullen zich misschien gestalkt voelen en eens per maand een nieuwbrief meer dan genoeg vinden. Ik ben dus op zoek gegaan naar een andere, rechtstreekse, manier om met jullie te communiceren. De verzendlijstfunctie van Whatsapp lijkt me hiertoe de best werkbare tool.

Om een lang verhaal kort te maken: Ik zou dus graag naast het adressenbestand van de nieuwsbrief een verzendlijst willen aanleggen voor korte berichten, leuke evenementen, plotselinge vrijkaartjes, hulpvragen, etc.

Zie je dit zitten en lijkt het je leuk, mail me dan je naam en telefoonnummer, dan zet ik je op de lijst.