(ongebruikte) condooms in je brievenbus

Gepubliceerd: 26 november 2019

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Initiatieven

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Ik roep al jaren dat je van ideeën niet rijk kunt worden; ideeën hebben vaak vele vaders, octrooi aanvragen op een idee is ingewikkeld en ik ben niet money driven genoeg om ergens bovenop te kunnen zitten.

Maar ik bedacht dus ooit, samen met John Wittmaekers en Fanny Koerts een idee waardoor verzekeraar CZ 150.000 polissen extra heeft verkocht! Het was een betrekkelijk eenvoudig idee, ontstaan uit het gekke gegeven dat de pil wel vergoed wordt en het condoom niet (wat helemaal raar als je bedenkt dat condooms niet alleen tegen zwangerschap maar tevens tegen SOA’s beschermen). En omdat het voor veel studenten ook nog best een dingetje was om condooms te kopen in de winkel, sloeg ik met mijn idee twee vliegen in één klap.
Het plan was: Als je een studentenpolis neemt bij CZ, dan krijg je twee keer per jaar 75  condooms in je brievenbus, in een speciaal daarvoor ontwikkelde doos.

Hartstikke goed idee, toch?

Tot ik onlangs hoorde dat er nog steeds gesteggel is over hoeveel CZ moet betalen aan de bedenkers.
De zaak dient 2 februari bij de Hoge Raad.

Ik ben benieuwd. Ik heb er in elk geval nooit een cent aan verdiend; wel heb ik jaren onbeperkt gratis condooms gekregen. Op een bepaald moment waren ze op en werd ik niet veel later vader :).