I

Gepubliceerd: 25 oktober 2019

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Financieel

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Geld van A naar B verplaatsen, geld lenen van de bank, geld lenen aan de bank, het lijken me allemaal dingen die eindig zijn. Zeker gezien de kostenstructuur, bureaucratie en het gebrek aan transparantie.

Sinds een tijdje heb ik een rekening bij Bunq, een hippe Nederlandse startup die goed in de smiezen heeft wat klanten tegenwoordig willen en nodig hebben.

Zo kun je bijvoorbeeld met een simpele app heel gemakkelijk extra bankrekeningen aanmaken en nieuwe bankpassen aanvragen, maar je kunt ook zelf je pincode veranderen en meerdere bankrekeningen (en dus meerder pincodes) koppelen aan een en dezelfde pas. Welke pincode je gebruikt bepaalt dus van welke rekening een bedrag wordt afgeschreven.

Bunq stalt zijn geld rechtstreeks bij de Europese Bank en is volkomen transparant over wat er met het geld gebeurt. Ik kan geen enkele reden bedenken waarom mensen nog bij een traditionele bank zouden willen zitten. Het businessmodel van Bunq is simpel, je betaalt gewoon voor de diensten die je afneemt. Ik heb wel het tienvoudige over voor de service en het betaalgemak (en hoop dat ze niet meelezen, haha).

De reden dat ik er nu pas over schrijf is dat ze het laatste stukje getackeld hebben: Bunq is inmiddels Apple Pay-compatible: het is geweldig: met mijn Apple Watch betaal ik van mijn ene rekening, met mijn iPhone van de andere.
Dat ik het nog mag meemaken: Het einde van de pinpas!
🙂