DIY bioterreur

Gepubliceerd: 2 augustus 2019

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Tips

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

In mijn lezingen en publicaties belicht ik eigenlijk altijd met name de positieve kant van de technologische ontwikkelingen. Er zijn genoeg al genoeg collega-sprekers die de distopische kant kiezen en op het podium liever angst verkopen dan hoop. (Verdient trouwens wel beter.) Maar ik kijk dus, Hans Rosling indachtig, liever naar de zonnige kant, naar de mogelijkheden om de wereld beter te maken.

Er wordt me natuurlijk wel regelmatig gevraagd naar de downside van de ontwikkelingen. En dan zeg ik altijd dat ik me niet zo druk maak: de ‘gevaren’ van Google en Facebook enzo, die lossen zichzelf wel op.
Maar laatst moest ik toch even slikken nadat ik deze video zag, waarin Rob Reid vertelt over de ontwikkelingen in de synthetische biologie in relatie tot bioterreur.

Wat als psychisch gestoorde idioten die nu nog met een machinegeweer een winkelcentrum binnenstormen, ineens de beschikking krijgen over DIY biologisch wapens?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik, mijn creativiteit en oplossingsgerichtheid ten spijt, op deze geen goed antwoord wist.

Poeh.

Kijken dus:

En als je nieuwsgierig bent naar meer potentiële ellende van technologie, Ik keek de pas verschenen Netflixfilm The Great Hackin één keer uit. Over de impact van Analytics op de Brexit en de verkiezing van Trump. Mocht je nog niet gestopt zijn met Facebook dan is deze docu een prima motivator.

Hier nog een mooi commentaar.

Omdat het zomer is heb je misschien meer tijd om je eens te verdiepen in de wapenwedloop in cyberspace (met als bonus wat extra inzicht in het Amerika-Iranconflict).
Deze documentaire toen ik voor Permanent Beta in Iran was en was blown away: