De totstandkoming van de Informatiedoctrine

Gepubliceerd: 2 augustus 2019

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Initiatieven, WorkFlowy

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

In de aanloop naar ons boek over kenniswerk merkten Arjan BroereMark Meinema en ik al snel dat er voor een aantal dingen waar we ons druk over maken, geen of nauwelijks taal is. Wellicht is dat een van de oorzaken van het vastlopen van veel kenniswerkers!
We doen met zijn allen veel kenniswerk, maar als we eigenlijk geen taal hebben om de dingen te benoemen is het lastig te vangen waar het nou precies misgaat.

Arjan, Mark en ik hebben een set van regels bedacht waarlangs we een set van digitale tools kunnen beoordelen. De meeste van de apps op onze telefoons en laptops hebben we gewoon een kear gedownload op aanraden van iemand of na het lezen van een artikel of review, maar we beschikken niet over geschikte tools om te checken of een app wel echt voldoet aan onze wensen en eise
En zeker als je bedenkt dat ons werk zich in rap tempo richting de smartphone beweegt, is het wel handig.
Arjan publiceerde onze ‘doctrine’ op LinkedIn en ik heb haar inmiddels al tientallen keren gedeeld in sessies en gesprekken. Sommige mensen zeiden tegen me: ‘Maar ik lees eigenlijk niets nieuws.’ Dat klopt! In de informatiedoctrine staat niets nieuws, behalve dat we dingen op een bepaalde manier bij elkaar hebben gebracht en er taal aan hebben gegeven.

Lees hem hier:
DE INFORMATIEDOCTRINE VAN ASLANDER, BROERE EN MEINEMA