Op de bank

Gepubliceerd: 14 juni 2019

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.


Op een vrijdagochtend gaf ik in Amsterdam een lezing voor een internationaal gezelschap van ‘risk managers’ van een grote bank. Die waren de avond ervoor wezen doorzakken, dus het duurde even voor ze wakker waren. Maar een kwartier later stonden ze aan, en hoe.

Een week later zat ik op het hoofdkantoor van de bank in kwestie.
Hoe het toch kon dat ik al deze onderwerpen, die zo’n impact hebben op het bankenlandschap, vol in het vizier had en zij niet?

Ik meldde dat het eigenlijk vooral een kwestie van de juiste boeken lezen was. En ik zei – naar alle eerlijkheid – dat ik geen toekomst zie voor banken, maar wél voor intelligente bankmedewerkers die zich willen ontwikkelen.

En zo ontstond er een ontwikkelingsprogramma. Bestaande uit 15 uur college en een heleboel leesmateriaal. Over mijn thema; de netwerk en informatiesamenleving. 15 uur college geven over een onderwerp is iets heel anders dan een lezing van een uur, maar wat was het gaaf om te doen, zeg. Er komen zeker vervolgsessies.
‘Agile’, ‘lean’ en ‘disruptie’; het blijven holle begrippen als je in de basis te veel kennis en inzichten mist over onze veranderende wereld en de rol van technologie op persoonlijke ontwikkeling en organisatiemechanismen.

Dit najaar treed ik op voor de raad van bestuur van de betreffende bank; iets waar ik enorm naar uitkijk. Ik ben reuze benieuwd naar de reacties op mijn verhaal in dat echelon.

We zijn aan het onderzoeken hoe we dit programma in de markt kunnen zetten voor de top van de financiële wereld. Mocht je uit een ander veld komen en ook interesse hebben, neem dan vooral even contact op!