Machine Liberation Front

Gepubliceerd: 11 oktober 2018

Door: Martijn Aslander

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

 

Wat als machines geen eigenaar meer hebben, maar van zichzelf zijn?

Een aantal maanden geleden meldde Peter Ros zich bij me met een bizar verhaal. Hij was met wat scherpe denkers in contact gekomen die aan het filosoferen waren over een mix van thema’s als de commons, machine-to-machine transacties, de blockchain, etc.  Eerlijk gezegd koste het me best even een beetje moeite om te snappen waar ze nou precies mee bezig zijn, maar inmiddels begint het flink te dagen. Ik mocht aanwezig zijn bij een brainstormsessie en bedacht als een soort gimmick het ‘Machine Liberation Front’. Een soort denk/doe-tank van mensen die zich bezighouden met de ideologische en praktische randvoorwaarden voor het creëren van machines die van zichzelf zijn in plaats van van mensen of organisaties. In dit filmpje leg ik er iets over uit. Let wel; we staan nog aan het begin, maar dit kon wel eens een van de meest uitdagende projecten zijn waar ik ooit over mocht meedenken.

Het filmpje werd opgenomen tijdens de Future of Trust Summit 2018  in de Ridderzaal waar ik mocht aanschuiven voor een rondetafelgesprek met superslimme boeiende mensen onder leiding van Lykle de Vries.

Komende tijd kun je bijdragen en meedenken via de Permanent Beta Meetups erover. Als alles goed gaat nemen we alle research mee in de volgende grote Blockchain Hackaton in april volgend jaar.

Wat Permanent Beta betreft, het jaarlijkse festival hebben we net weer achter de rug, en niemand beschreef het beter dan Peter Willemse.

De volgende Permanent Beta Dag komt er weer aan, de 13e editie, op 12 november. Ditmaal bij Seats2meet in Eindhoven.

Ik mocht het voorwoord schrijven van het boek Biohacking van Peter Joosten. Ik was al eerder te gast in zijn podcast, en hij is een graag geziene spreker bij Permanent Beta. Zijn boek raakt aan meerdere onderwerpen waarin ik in Nederland mocht pionieren; lifehacking, Quantified Self en biohacking. Een aanrader voor iedereen die bezig is met technologie in relatie tot persoonlijke ontwikkeling.

Wie is Peter Joosten? 

Wat is ProjectLeven?

 

 

 

Het boek kost €20,00 en is HIER te bestellen.