Marketing: Hoe bouw je een hunebed?

Gepubliceerd: 2 augustus 2018

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Boeken

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Op 18 juli is het boek Hoe bouw je een hunebed? verschenen.
En wat ben ik er blij mee en trots op! De afgelopen maanden waren er ineens vele lijntjes met bekenden van vroeger (ik bouwde het hunebed in het dorp waar ik opgroeide) en kwamen er een hoop oude verhalen en herinneringen terug.
Bijvoorbeeld: hoe kwam het eigenlijk dat ik dacht dat ik heus wel een miljoen gulden bij elkaar kon krijgen om een hunebed te bouwen?
Ik was het alweer bijna vergeten, maar op mijn 24ste was ik bezig met een nog veel ambitieuzer project. Een project dat een hoop reuring heeft veroorzaakt en uiteindelijk niet doorging, maar waarvoor ik wel 5 miljoen gulden had ‘geregeld’. Om de nieuwsbrief niet te lang te laten worden maken heb ik het verhaal in een blog gegoten: Het Natuurtransferium.

Boeken vermarkten is al heel lang een hobby van me, maar omdat dit zo’n persoonlijk boek is vind ik het maar wat lastig. Ik heb het in elk geval in het dorp waar zich het afspeelt goed onder de aandacht kunnen brengen, net op tijd voor de bouwvak. Zo rijdt er in het dorp een elektrisch wagentje rond met een hunebed op het dak, dat toeristen naar het Hunebedcentrum vervoert. En guess what? In dat wagentje ligt het boekje en hangen posters over het boek. Te leuk!


Ook ligt het boekje bij de kapper (een ouderwets analoog social media-kanaal) in Borger:


Door een speling van het lot kwam ik in de bizarre situatie dat ik op de dag na het verschijnen van het boek gastheer mocht zijn in ons Permanent Beta Field Lab voor een gezelschap van bestuurders en ambtenaren van de provincie Drenthe; de partij die de grootste bijdrage aan het hunebedproject gaf. Hierdoor ligt het boek inmiddels daar bij de Commissaris van de Koning en alle gedeputeerden. Ik ben reuze benieuwd naar wat ze ervan vinden.
Mocht je inmiddels ook nieuwsgierig zijn, hier kun je het boek bestellen en met de kortingscode Hunebed2018# krijg je de verzendkosten cadeau. Ons boekenwinkeltje werkt inmiddels prima, en doorgaans leveren we een dag na de bestelling!

Voor de mensen die het boek inmiddels gelezen hebben, met een recensie of aanbeveling op bol.com of managementboek.nl bewijs je me een grote dienst!

Overig nieuws:

– We zijn bezig de e-pub beschikbaar te maken op iTunes en Amazon;
– We hebben Henk Jan Smits bereid gevonden het audioboek in te spreken;
– Hoe bouw je een hunebed? heeft een eigen Facebookpagina;
– Op Twitter verschijnen leuke reacties op het boek.