Juli-hoogtepunten

Gepubliceerd: 2 augustus 2018

Door: Martijn Aslander

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Wat een warme maand was het zeg!

 

En er gebeurden weer mooie dingen. Ik was twee keer op Vlieland aan het kamperen met mijn lief en de kids. En we hadden er prachtig weer bij. Had geen idee hoe leuk het kon zijn om met kleuters op garnalen en krabbenjacht te gaan in poeltjes water.. inmiddels weet ik na een briljante tip van een 6-jarige hoe ik die krabben kan vastpakken met de hand.. Vlieland is echt mijn favoriete eiland en op de één of andere manier kom ik er altijd leuke bekenden van vroeger en nu tegen…

 

We hadden alweer de twaalfde Permanent Beta Dag in Utrecht bij Seats2meet. Wederom reuze geslaagd en op naar de dertiende editie! Dit keer op 12 November, in Eindhoven op Strijp-S bij Seats2meet. Je kunt je alvast aanmelden.

 

 


(klik: het is een filmpje.)

En in de heetste week sinds jaren mocht ik een optreden doen met een hoge moeilijkheidsgraad. Een zware dobber. Voor een groep waar ik als oud-padvinder erg veel mee heb. 4500 padvinders (scouts zeggen we tegenwoordig) uit 52 landen. In de openlucht. Op een serieus groot festivalpodium. Aan het eind van een lange dag. In de avond, om half tien. Voor een publiek van jongeren, zo tussen de zestien en tweeëntwintig. In het Engels. Voor een enorm grote groep, waarvan ook nog eens een deel die taal niet of nauwelijks machtig is. Zie die maar eens geboeid te krijgen, of alleen al rustig en stil. Ik moest echt hard aan de bak. Het tijdslot was echt niet handig en de organisatie werd best zenuwachtig toen ze wat mensen zagen vertrekken tijdens mijn talk (groot gelijk als je er toch niets van kunt verstaan). Maar het is toch gelukt. En ik heb genoeg jonge mensen geraakt met mijn verhaal over waarom de wereld wel wat meer scouting-achtige houdingen zou mogen aannemen.

In de vorige nieuwsbrief vertelde ik over mijn optreden in de Ridderzaal. Wie het leuk vindt kan die lezing hier bekijken: