Zomerse salsa

Deel dit bericht

Omdat het mijn website is mag ik doen wat ik wil, dus ook een recept delen. Ik maak de laatste tijd regelmatig Picco de Gallo, een Mexicaanse salsa. Een heerlijke dip bij nachochips, of Libanees brood.

Zo moet het (als je veel wilt maken, voor een feestje bijvoorbeeld):

In een halve liter azijn gooi je 5 in blokjes gehakte grote tomaten, 3 gesnipperde (rode) uien en een fijngesneden rood of groen pepertje en een paar eetlepels biologische honing. En koriander. (Maar ik maak ook altijd een deel zonder, omdat Anke bij de 14% van de mensheid hoort die koriander naar zeep vindt smaken.)

Als het een tijdje staat wordt het steeds pittiger, doordat de capsaïcine – de stof die de scherpe smaak aan pepertjes geeft – zo leuk om dat woord eens te gebruiken – in de azijn trekt.