In de Ridderzaal

Deel dit bericht

En toen mocht ik ook nog optreden in de Ridderzaal.  Op het 10-jarig jubileum van de stichting Wijzer in Geldzaken, dat financiële geletterdheid probeert bij te brengen. Ik mocht naast een leuke hersenwetenschapper en een hoogleraar die veel weet van arbeidsmarktvraagstukken ook een verhaal houden. Koningin Máxima, de beschermvrouwe van deze club, moest helaas weg na de pauze. Maar onder de circa 200 aanwezigen zaten mensen als Klaas Knot (de directeur van de Nederlandsche Bank), de Minister van Financiën Wopke Hoekstra en Laura van Geest, die het Centraal Plan Bureau bestiert. Na een prachtige aankondiging van dagvoorzitter Jim Stolze mocht ik los. Een half uur freestyle stand-up over mijn geschiedenis en mijn wonderlijke band met geld. Maar vooral over de kracht van sociaal kapitaal naast monetair kapitaal.

Na mij trad er een geweldige educatieve theatergroep op: PlayBack. Drie jonge mensen die financiële situaties tussen ouders en kinderen onder de loep namen. Een van de jongens herkende ik als Bert uit het eerste seizoen van Hollands Hoop.