“Ik wil op mijn werk beoordeeld worden!”

Gepubliceerd: 6 juli 2018

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Initiatieven

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Bastiaan Geleijnse, journalist, cabaretier en een van de mensen achter de briljante Fokke&Sukke, heeft samen met Chris Abelen een initiatief in het leven geroepen: de KPI-killer.

 

Het zit zo. Chris en Bastiaan zijn bezig met een muziektheatervoorstelling, Songs on the Eve of Dismissal. Thema: de overbodigheid van kantoorpersoneel, en van mensen in het algemeen. Een van de onderwerpen in de voorstelling zijn KPI’s (Key Performance Indicators). Cijfermatige targets zijn hot, omdat daarmee de productiviteit van werknemers gemeten kan worden.
“Maar meet zo’n cijfer eigenlijk wel wat je doet? Of wat jij vindt dat je moet doen? Word je afgerekend op de lengte van het telefoongesprek, terwijl jij denkt dat je de klanten moet helpen? Ben je meer met de verplichte administratie dan met je werk bezig?” 

Chris en Bastiaan verzamelen via KPI-killer.com verhalen van meten-is-weten-slachtoffers. En die zijn er. Veel.

Ik kan Bastiaan Geleijnse al een hele tijd. En ben al jaren fan. Voor wie het leuk vindt hier zijn optreden in de Easycratische Talkshow’, ter lancering van het boek Nooit Af in 2015: