Horen, zien en lezen

Gepubliceerd: 7 juni 2018

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Boeken

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Ik luisterde de laatste tijd veel naar oud werk van de Rolling Stones en naar The Doors. En naar Ed Sheeran: ik heb tientallen keren geluisterd naar deze. Heel blijmakend.
Ook heb ik dit nummer grijsgedraaid: Rag’n’Bone Man – Human

Ik zag een mooie documentaire over een band waarvan ik maar flarden wist: Chicago. Ik had echt geen idee had dat ze al meer dan 50 (!) jaar op de planken staan en nooit langer dan drie maanden pauze hadden gehad. En echt pareltjes van nummers hebben gemaakt naast een hoop jaren ’80 bagger :).

 

Ik klikte voor de aardigheid eens op Wild Wild Country, over de opkomst en ondergang van de Baghwan cultus. Die me een soort van ontgaan was, ik was er te jong voor en meer dan iets met paarse kleren en seks en meditatie had ik er niet van meegekregen. Maar wat een aanrader! Ongelofelijk fascinerend. Netwerken, sektes, en goeroes. Heel knap gemaakt vanuit verschillende perspectieven. Hier is de trailerEn hier een blog erover van Vice.

De serie kwam vooral heel hard binnen omdat ik net ervoor de serie Hitlers Circle of Evil gezien had, over de club van trawanten rondom Hitler vanaf het prille begin tot het eind.  Dat Stalin het in veel opzichten nog bonter gemaakt had dan Hitler in de Tweede Wereldoorlog had ik heus wel ergens opgevangen, maar heb met verbijstering gekeken naar de documentaire Apocalypse over de opkomst en achtergronden van het bewind van Stalin.

 

Veel positiever was dit TED-filmpje over gezond en goedkoop eten door bewoners van Detroit:

 

Martijn Arets (hou die man in de gaten, daar gaan we nog veel van horen) deed een mooi interview met Michiel Bauwens  over Gent als ‘commonsstad’. Inzichten die we nog hard nodig gaan hebben in de nabije toekomst:

 

En ter ontspanning zette ik een film op met Tom Cruise: American Made, gebaseerd op het waargebeurde bizarre verhaal van Barry Seal, die drugs, geld en wapens smokkelde voor de Colombianen, de DEA (!), de CIA en spil wereld in het Iran-Contra-schandaal. Bizar, vermakelijk en heel leerzaam.
Ik las het boek WTF – What’s the future van Tim O’reilly, naast Kevin Kelly een van de belangrijkste technologie-denkers ter wereld. En via Blinkist nog een heleboel andere boeken.

En ik begon in het boek van Annedien Hoen20 inzichten voor de moedige leider, dat je HIER kunt downloaden.