Pixie Creations Uitgeverij

Gepubliceerd: 12 februari 2018

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Een van de leukste dingen waarmee ik momenteel bezig ben is het opzetten van mijn eigen uitgeeflabel Pixie Creations (genoemd naar mijn jongste dochter).
Het eerste boekje dat onder dit label zal verschijnen is de heruitgave van Kleintje Easycratie, gevolgd door het boek Hoe bouw je een hunebed?

Maar dat is niet alles. Want ineens gebeurde er iets waar ik nog steeds een beetje beduusd van ben.

Ik was al een jaar aan het lobbyen bij bevriende uitgevers om het boek The Inevitable van Kevin Kelly vertaald en uitgegeven te krijgen in Nederland. Ik weet namelijk zeker dat het een boek is dat gelezen moet worden in Nederland; wat mij betreft is het de opvolger van The New Rules for the New Economy – dat overigens wél in een Nederlandse vertaling verscheen.
Kevin Kelly, oprichter van Wired, is een van de grootste denkers op het gebied van de netwerk- en informatiemaatschappij. Een groot deel van de  technologiestrategie in China is zelfs gebaseerd op zijn inzichten.
Maar ik kreeg overal nul op rekest. ‘Mensen die Kevin Kelly lezen doen dit wel gewoon in het Engels,’ was de strekking.

En toen ineens viel het op zijn plek! Pixie Creations hoeft natuurlijk helemaal niet alleen een vehikel te zijn voor mijn eigen boeken, maar kan dat ook zijn voor andermans boeken die mijns inziens relevant zijn of die een tweede kans (ik reanimeerde al eens eerder een boek) verdienen. Het gebeurt namelijk maar al te vaak dat cruciale boeken verkeerd vertaald of vermarkt worden in Nederland (of gewoon niet vertaald en vermarkt in Nederland) waardoor ze niet de aandacht krijgen die ze verdienen.

Om een lang verhaal kort te maken: Ik heb een bod gedaan en warempel, ik heb gewoon de rechten in handen!
Het Onvermijdelijke  van Kevin Kelly zal later dit jaar verschijnen, met het logo van Pixie Creations op de rug!

Boeken, lezen. Mooi man.