AlphaGo

Gepubliceerd: 12 februari 2018

Door: Martijn Aslander

Categoriën: horen zien en lezen

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

De fantastische documentaire (te zien op Netflix) AlphaGo gaat over een van de grootste doorbraken op het gebied van AI. Over een algoritme, gebouwd door een team van onderzoekers van Het Londense laboratorium DeepMind, dat het oude Chinese bordspel Go leert spelen.

In de documentaire neemt de Zuid-Koreaanse Lee Sedol (een Go wereldkampioen) het op tegen het algoritme. Hij verwacht de machine met 5-0 of 4-1 te verslaan, maar tot zijn verbijstering verliest hij alle vijf wedstrijden op één na. Ook de meest vooraanstaande denkers hadden dit pas over 10 jaar mogelijk geacht.
AlphaGo is een emotionele documentaire vol wijsheid en spiritualiteit, over wat er gebeurt wanneer mensen geconfronteerd worden met de onverwachte snelheid en impact van technologie.