Niels Schuddeboom

Gepubliceerd: 12 januari 2018

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Het waren niet alleen hoogtepunten: 2017 was ook het jaar dat Niels Schuddeboom overleed. Niet onverwacht, maar desondanks een groot verlies; de wereld kan mensen als Niels goed gebruiken, namelijk.Ik leerde Niels zo’n tien jaar geleden kennen bij S2M, kwam hem sindsdien regelmatig op podia tegen en heb door de jaren heen altijd een fijne band met hem gehad. Ruim een jaar geleden schreef ik al over zijn aangekondigde dood, in verband met zijn ‘last lecture’. Want hij kreeg dus kanker – alsof hij al niet genoeg lichamelijke pech had.

Hij stierf op 2 december. Voor mensen die Niels niet hebben gekend: daar heb je veel aan gemist. Niels was een bikkel, een doorzetter met veel relativeringsvermogen en humor, die liet zien dat je ondanks een behoorlijke handicap prima kunt ondernemen, de bureaucratie kunt bevechten en een goede vader kunt zijn.
Er is niet voor niets door het ministerie van VWS een prijs naar hem vernoemd: De Shakingtree Award.

Ik wens zijn vrouw Sanne en zoontje Sep heel veel sterkte en ik sluit af met Niels’ eigen afscheidswoorden op Facebook: