Horen, zien en lezen – december 2017

Gepubliceerd: 12 januari 2018

Door: Martijn Aslander

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

In de maand december heb ik heel veel ‘genetflixt’ – en ik was daarin vast niet de enige. Ik zag allerlei onderhoudende thrillers en spannende narigheid (MindhunterThe FallStranger Things) en was blown away door The Crown: een extreem succesvolle serie over het Britse Koningshuis, zo goed gemaakt! (Het kostte wat maar dan heb je ook wat.) Als de geschiedenislessen er zo uit gaan zien, dan wil ik acuut weer naar school.

Luchtigheid was er ook, in de vorm van Modern Family. Ik kijk al járen naar deze serie (dat kan, want er zijn maar liefst 166 afleveringen gemaakt) en het blijft hilarisch.

Ook zag ik een geweldige serie van Nederlandse bodem: Hollands Hoop. Een soort mix van Breaking Bad en Lilyhammer. De serie speelt zich af in Groningen en er komen een aantal bekenden van me in voorbij, wat het extra leuk maakt.

Lezen deed ik ook. WTF?: What’s the Future and Why It’s Up to Usvan Tim O’Reilly. Tim is een kritische internet- en technologieduider die ik ooit ontmoette in San Francisco en sindsdien volg en bewonder. Het boek is een echte aanrader!

Ik heb trouwens een fantastische lees-hack ontdekt: Blinkist. Een app die voorziet in samenvattingen van boeken (voornamelijk non-fictie), waardoor je de inhoud in een kwartiertje (lezend of luisterend) tot je kunt nemen.
Op deze manier ‘las’ ik The hard things about hard things van Ben Horowitz, The Inevitable van Kevin Kelly, en The 5 second rule van Mel Robbins (waar ik een hoop aan gehad heb!) en The case against sugar van Gary Taubes, over hoe het gezondheidssysteem ernstig wordt ondermijnd door de suikerlobby.

Ook beluisterde ik de volgende podcasts (ik hou van podcasts, het is tenslotte uitgestelde radio en radio is altijd al mijn lievelingsmedium geweest):

– Sam Harris
– TPOdcast
– Kevin Weijers: met Joseph Oebelkas

– Kevin Weijers: met Martijn Aslander (ik geloof niet dat ik eerder zoveel handige tips en filosofische inzichten bij elkaar heb gebracht in één gesprek)

(Ik verscheen overigens ook nog in een podcast van zorginnovisie, met Jethro Hardeman. En inmiddels zit ik erover te denken om zelf een podcast te gaan maken, omdat ik het zo leuk vind. Maar waarover? Als iemand een idee heeft, mail me!)