CommonEasy

Gepubliceerd: 12 januari 2018

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Initiatieven

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Je hoort er steeds meer over: broodfondsen en aanverwante alternatieve arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen voor zzp’ers.

CommonEasy is een dergelijk initiatief. Goede vriend Jeroen Doensen (een van de mensen achter CommonEasy) had me er al eens over verteld, maar sinds ik me er goed in ben gaan verdiepen ben ik wildenthousiast!

CommonEasy combineert eigenlijk alles waar ik me al jaren hartstochtelijk mee bezighoud: Geleend vertrouwen, web2.0, reputatie-algoritmes, bottom up, echt ALLES zit erin, het is easycratie ten top! En het begin van het einde van de buitensporige winsten van verzekeraars.

CommonEasy is een platform waarmee deelnemers met behulp van hun sociale netwerk in hun eigen zekerheid kunnen voorzien. CommonEasy werkt op basis van sociale controle en vertrouwen, dus zonder verzekeringspolis. En bij schade (lees: ziekte, arbeidsongeschiktheid) is er geen sprake van een claim, maar van een situatie die opgelost kan worden.
Het bedrag dat je maandelijks inlegt blijft van jou, jij bent de eigenaar van dat spaargeld. Op het moment dat iemand in je netwerk ziek wordt ontvangt hij of zij een schenking, bestaande uit giften van de andere leden. Het is dus geen uitkering, waarover inkomstenbelasting betaald moet worden.

Meer weten? Lees dan vooral verder op www.commoneasy.nl!