Op de radio in Johannesburg

Gepubliceerd: 11 november 2017

Door: Martijn Aslander

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Ik was voor de tiende keer (geloof ik; ik begin de tel een beetje kwijt te raken) in Zuid-Afrika. Ik was ditmaal opnieuw te gast bij de Finance Indaba, het grootste jaarlijkse evenement omtrent de finance, georganiseerd door een groepje ambitieuze Nederlanders van Alex van Groningen.

De laatste keer dat ik in Johannesburg was had ik besloten een PR-bureau in te schakelen, om te kijken of ik wat meer in de pers zou kunnen komen. (Dat leek me handig; een radio-optreden bijvoorbeeld zou me meteen materiaal opleveren waar ik in de rest van de wereld weer wat mee zou kunnen.)
Ik was nog maar net geland op Oliver Tambo of ik moest al in de trein naar de studio van Classic FM. Beluister hier de uitzending.

Daarna kon ik even bijkomen van de vlucht, wat lezen en emails wegwerken op ons vaste stekkie, om de volgende dag opnieuw in een radiostudio plaats te nemen, ditmaal bij het programma The Money Show van 702, een van de best beluisterde businesszenders van Zuid-Afrika. Het leverde dit mooie gesprek op met Bruce Whitfield (vanaf 19:30):

Op de Finance Indaba mocht ik maar liefst vier optredens verzorgen, over verschillende onderwerpen. Het was leuk om te merken dat het publiek me al een beetje kent en er ware gekke verrassingen: zo waren er mensen helemaal uit Dubai en Tanzania komen vliegen omdat ze filmpjes van mij hadden gezien.
Er zijn een aantal mooie blogs over geschreven door CFO SA:

Het heeft me wederom uitnodigingen opgeleverd in andere Afrikaanse landen. ‘Keep banging the drums’; dat is wat ik aan het doen ben en het werpt zijn vruchten af.