Leuke lezingen (met hindernissen) najaar 2017

Gepubliceerd: 11 november 2017

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Belevenissen, Lezingen

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Onverwacht werd ik uitgenodigd als (enige) Keynote-spreker op het Nationaal Export Event, voor een groep internationale diplomaten. (Die uitnodiging kwam op een goed moment – namelijk net toen ik liep te balen vanwege de veranderde omstandigheden van het JCI Congres.)

Na afloop van mijn optreden werd ik door vele diplomaten en attachés uitgenodigd op LinkedIn, dus wie weet wat hier weer uit voortkomt.

(Ik ben er namelijk van overtuigd dat als Nederland zijn bekendheid wil vergroten en aandacht wil vragen voor innovatieve dingen, dat het dan een goed idee is om types zoals ik de wereld over te sturen, op podia te zetten en over Nederland te laten praten. (En ja, daar zit een groot eigen belang bij, maar desalniettemin.)

Drie andere lezingen zijn ook de moeite van het vertellen waard.
Dit drietal lezingen vond namelijk plaats op één dag (2 november) en die dag verliep niet geheel zonder hindernissen.
Eerst moest ik naar Zuidhorn, Groningen, in het kader van Let’s Gro.
Wat heel leuk was. Met veel bekenden en een goede sfeer in de zaal.

Daarna moest ik snel door naar Bussum, waar ik de afsluitende spreker was op het NRC Live Zorgtech-event. Het was een vrolijk weerzien met onder andere Henkjan Smits en Bastiaan Geleijnse en dagvoorzitter Maarten den Braber. Maar de sprekers vóór mij waren nogal lang van stof waardoor ik veel later dan gepland het podium kon betreden – en ik moest daarna nog door naar Barendrecht!
Waar gelukkig de lezing van André Kuipers ook uitliep en ik dus niet te laat was. Alleen jammer dat de lezing van André Kuipers ZO LANG UITLIEP, dat er eigenlijk geen tijd meer was voor mij. 🙂
Gelukkig wist ik het publiek boeien en te verleiden om toch nog eens 40 minuten te luisteren, dus eind goed al goed, maar poeh, best ingewikkeld om in zo’n tijdsklem terecht te komen.