Tech-update zomer 2017

Gepubliceerd: 5 september 2017

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Tech

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

De Scio: een spectrometer die de straling van materie kan meten en op basis daarvan kan vaststellen met welk materiaal we van doen hebben. Langzaam wordt er een enorme database gebouwd waarin de moleculaire straling van elke materie wordt vastgelegd. Nu is het nog een aardig ding, werkend en bijzonder, ondanks de kritiek erop. Maar dit is dus het begin van The Internet of Matternaast The Internet of Things. De implicaties zijn enorm. Allergisch voor wat dan ook? Richt je spectrometer op je bord en je weet wat er in zit. Pillen gekocht bij de lokale drugdealer en weet je niet zeker wat erin zit? Met je spectrometer ben je er zo achter. Echt de moeite waard om even wat langer naar te kijken. Ik voorspel dat dit soort spectrometers binnen vijf jaar in je Smartwatch zitten. Wow!


 

Ik schreef al eerder over DNA als het beste opslagmedium dat de natuur (of God) gecreëerd heeft om enorme hoeveelheden data op te slaan en te kopiëren. Tien jaar geleden kostte het nog honderden miljoenen om DNA te sequencen ( zo heet het ontrafelen van DNA-code) maar nu is het erg goedkoop aan het worden. Een simpele DNA-sequencer kost nog maar 1000 dollar, waardoor wereldwijd ineens honderduizenden biohackers en geeks kunnen gaan klooien en ontdekken. Ook de implicaties hiervan zijn niet te overzien maar ronduit spectaculair.


 

Ik ben reuze benieuwd naar de nieuwe iPhones volgende week. Met name naar de hardware die AR gaat boosten. Augmented Reality is here to stay en gaat snel en grootschalig omarmd worden door een paar miljard mensen.

 


 

Na het GeenPeil Oekraïne-referendum staat er een tweede op stapel, net voordat het komende kabinet waarschijnlijk de wet op het raadgevend referendum de nek zal omdraaien. Ditmaal gaat het om de Sleepwet. Onze privacy dus.  Onze overheid springt echt veel te slordig met onze data en privacy om, zoals recent bleek in hoe de fiscus omgaat met kentekenfoto’s.
Tekenen kan hier: https://teken.sleepwet.nl

 


Ten slotte nog deze post: Maakt AI consultants overbodig?