Stand Up Inspiration

Gepubliceerd: 5 september 2017

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Een van de leukste dingen die ik ooit in gang heb gezet is en blijft SUI: Stand Up Inspiration, ontstaan uit ontmoetingen met Hans Sibbel (Lebbis), Raoul Heertje, Joris Luyendijk, Taco Oosterkamp en Anja Wassenaar.

Een cross-over tussen Stand up en Inspiratie. Verhalen waarbij het niet in eerste instantie gaat om de lach zoals bij Stand Up Comedy, maar om de boodschap. Zo naakt en eerlijk mogelijk, zonder plaatjes en powerpoint, in de tofste comedyclub van Nederland: Toomler.

Op deze  manier hebben we een stuk of vijftig geslaagde avonden georganiseerd, waarop een bonte verzameling mensen en uiteenlopende onderwerpen de revue gepasseerd zijn. Telkens opnieuw was de zaal in een mum van tijd uitverkocht en kwam het publiek van heinde en verre naar Amsterdam om tot een uur of 1 ’s nachts te blijven plakken. (Op een maandag dus hè!)

Na een aantal edities durfde ik eindelijk zelf als MC op te treden (Master of Ceremony, degene die de sprekers aankondigt en de zaal opwarmt) en ik realiseer me eigenlijk nu pas hoe leerzaam die periode is geweest.

Het uiterst charmante format is helaas ter ziele gegaan – zo gaan die dingen – maar gelukkig, dankzij Henk-Jan Winkeldermaat(Punk media) en Daan van Bergen, hebben we de filmpjes nog!

Hier een aantal pareltjes:Meer zien? bit.ly/pEba01