Internationale lezingen

Gepubliceerd: 5 september 2017

Door: Martijn Aslander

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Sinds twee maanden is de bètaversie van Martijn Aslander International in de lucht. En ik heb een Engelstalige nieuwsbrief verstuurd. Dat werd ook tijd. Voorlopig verschijnt hij vier keer per jaar. (Onderaan mijn internationale website kun je je ervoor aanmelden.)

Hoewel ik nog steeds graag lezingen in Nederland geef, timmer ik al jaren aan de weg in het buitenland, omdat ik van reizen hou en van nieuwe omgevingen en uitdagingen. Inmiddels begin ik voet aan de grond te krijgen buiten onze landsgrenzen. Zuid-Afrika is al een tijdje mijn terrein (klik), maar momenteel krijg ik vanuit de gekste plekken ter wereld (Japan, Australië, Kazachstan) hulp aangeboden en ik durf eigenlijk wel te voorspellen dat ik in 2018 een record aantal reiskilometers ga maken. (Veel souvenirs voor Robin en Pixie en lang leve Facetime.)

Vorige week was ik in Kopenhagen, bij een regiobijeenkomst (Baltische staten, Benelux en Scandinavische landen) van booking.com. Het ging erg goed en het is gefilmd! Het bleek heel grappig om aan de mensen in de zaal uit te leggen dat ze in het veld van supply-demand friction zitten en zich bezighouden met een mix van het bieden van convenience en het kapitaliseren van reputatie-algoritmes.

Na afloop gingen Kim en ik even ontspannen in Tivoli, een fantastisch attractiepark en een van de mooiste en oudste parken van Europa, absoluut een aanrader. Wonderlijk genoeg had ik nog geen 24 uur later (living in the fast lane) een soortgelijke ervaring. Naast Antwerpen Centraal zit de ZOO van Antwerpen, een van de mooiste dierentuinen van Europa, geopend in 1843. (Ook als er geen dier te vinden was zou het park de entreeprijs nog steeds meer dan waard zijn!)

Volgende maand ga ik opnieuw naar Kopenhagen. En verder ga ik in het najaar naar Bukarest, naar Teheran en naar Johannesburg, voor de Finance Indaba (Waarvoor ik trouwens echt op heel toffe wijze word aangekondigd.)