De Schutterij van Sherwood

Gepubliceerd: 2 september 2017

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Initiatieven

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Er wordt mij regelmatig gevraagd of ik wel eens iets heb verzoorzaakt dat daadwerkelijk veel geld heeft opgeleverd. Nou heeft dat nooit mijn primaire interesse, zoals mensen die mij kennen wel weten, maar in het kader van ‘uit de oude doos en leuk om te delen’:  twintig jaar geleden heb ik een ondernemer aan een idee geholpen dat inmiddels wel een paar miljoen heeft opgeleverd.

Ik was destijds eigenaar van een buitensportcentrum en wist als geen ander dat familie- en personeelsuitjes doorgaans beginnen met de vraag: Wat gaan we doen? en daarna pas gevolgd door de vraag: Waar zullen we eten? Dus ik had bedacht dat ik restaurantjes binnen ‘mijn’ gebied moest bedienen met groepsactiviteiten.

Nu was er net een nieuw thema-restaurant geopend in Drouwenerzand: Robin Hood Ribhouse. Alles aan het concept klopte, behalve dan dat de groepsactiviteiten bestonden uit kegelen en oud-Hollandsche spelletjes. Dat sloeg natuurlijk nergens op, vond ik, en bedacht samen met een aantal van medewerkers De Schutterij van Sherwood. In een leegstaande kelder van het complex bouwden we voor een slordige 20.000 gulden een ondergronds bos waar je kon (kruis)boogschieten, buks-schieten en darten.

Onlangs was ik met mijn gezin in Drenthe, op bezoek bij mijn moeder, en we besloten een hapje te gaan eten bij Robin Hood. De Schutterij bestaat nog steeds en loopt als nooit tevoren.