De zomer begon met Coldplay

Gepubliceerd: 11 juli 2017

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Op 22 juni nam ik Anke mee naar een concert van Coldplay in Brussel, bij wijze van een verlaat verjaardagscadeautje. Het was zo’n dag waarop alles mee zat; het weer was prachtig, we waren op tijd, de oppas was goed geregeld, we konden volledig zonder stress genieten. (Ook al voelde het wel even een beetje gek toen we over Brussel Centraal wandelden, waar twee dagen daarvoor bijna een bom was ontploft.)

Maar wat een gave band zeg! Ja, dit zal voor een aantal van jullie misschien heel suffig klinken, maar ik had me eigenlijk nooit zo verdiept in Coldplay. En dat realiseerde ik me pas tijdens het concert, toen ik voortdurend bij nummers dacht: Huh? Is dit nummer óók van Coldplay?
Soms is het ook best leuk om een beetje achter te lopen, omdat je dan in één keer de verrassing die je nog te goed had mag inhalen.

Het was een waanzinnige show vol audiovisueel geweld en confetti en ballonnen, en wat een aardige, sympathieke, bescheiden en relaxte gast is Chris Martin! Want die kende ik dus eigenlijk ook niet, behalve van naam.

Sinds het concert krijg ik dit nummer niet meer uit mijn hoofd:

En toen begon juli, met de verjaardag van Robin. Het is alweer drie jaar geleden dat dat lieve meisje veel te vroeg werd geboren. Maar kijk nou, wat een prachtige three year old:

Het was de bedoeling haar verjaardag te vieren op de camping, maar in verband met het weer stelden we ons kampeerweekje in de duinen een dag uit, en weken uit naar de buren, die zo lief waren om hun dansschool een uurtje open te gooien voor een kinderdisco. Wat een feest.


(Tsja, en dan deze foto…… Naast een fantastische partner en moeder is Anke ook nog eens een begenadigd amateur-fotograaf.)