Fieldlab

Gepubliceerd: 11 juli 2017

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Permanent Beta

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Het ‘Permanent Beta Citylab’  in Amsterdam Connected is dus helaas ter ziele, maar ons Fieldlab in Elp is still booming!
Dit jaar zal het opnieuw fungeren als homebase van Camping Minerva en vandaag is het het decor voor een bijzondere bijeenkomst van de Provincie Drenthe, over het beleven en benutten van de prachtige natuur in Drenthe. Of zoals Henk Jumelet, gedeputeerde Natuurlijk Platteland het in de interne uitnodiging omschreef:

Beleven, benutten, beschermen. Dat zijn de bouwstenen van onze provinciale natuuropgave. We staan gezamenlijk voor de uitdaging onze natuur te beschermen voor onze toekomst en die van onze kinderen, maar we willen ook de natuur beleven en laten zien hoe mooi Drenthe is. Hoe kunnen we invulling geven aan het beleven en benutten van onze natuur? Natuur biedt meer mogelijkheden dan we tot nu toe hebben gezien en benut. Samen met partners willen we onze schouders zetten onder het creëren van kansen voor economie, landbouw en leefbaarheid en behoud en versterking van de biodiversiteit.

 

Kun jij out of the box denken, in en met de natuur van Drenthe en sta je open voor een ‘meeting of minds’? Dan moet je hier bij zijn! Onder leiding van Martijn Aslander van Permanent Beta, volgens de filosofie ‘Bridging Brains, Tech & Culture’, ga je in labsessies met inspirerende gastsprekers het experiment aan tijdens het festival Beleven & Benutten.