Puzzelpost

Gepubliceerd: 4 maart 2017

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Puzzel

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Trouwe lezers van deze nieuwsbrief weten dat ik een mateloze fascinatie heb voor puzzelen, creativiteit, mysteries en innovatie, al die dingen die tot het domein van de verbeelding horen.
Dus was het niet verwonderlijk dat ik vanaf de eerste ontmoeting met Ruud Kool, professioneel ontwerper van mysteriegames, een mooie klik had. Ruud was zo aardig om mij en Erwin de preview te gunnen van een nieuwe game, een detectivespel dat je aan de keukentafel kan spelen met een aantal vrienden of collega’s.

Dit filmpje legt het wel zo’n beetje uit:

\
De bètaversie van de game was binnen een week uitverkocht, de eerste echte uitgave zal binnen afzienbare tijd verschijnen. Ik heb er vast drie gereserveerd om weg te geven. Als je je emailadres achter laat op de puzzelpostwebsite, en aangeeft dat je er via mij van hebt gehoord , maak je kans op een van de drie exemplaren.

Nou wil het toeval dat ik de laatste tijd heel veel lezingen heb gegeven voor allerlei afdelingen van de politie. En dat ik het boek de gekooide recherche las.
En toen begon er iets te ratelen in mijn hoofd.
Kort door de bocht bedacht ik dat het best een aardig idee zou zijn om echte casussen en echte vraagstukken waar de recherche mee worstelt te ‘vermommen’ als mysterie-puzzel, om op die manier kennis en verbeelding van buiten naar binnen te halen.

Op 31 mei vindt de XL editie plaats van de Creatieve Universiteit Haarlem, waar we hier een eerste poging toe gaan wagen.