Foodfirst

Gepubliceerd: 4 maart 2017

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Initiatieven

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Ik heb er een paar maanden geleden al even kort iets over geroepen: ik ben betrokken bij een ontzettend gaaf nieuw initiatief, van een van mijn oude leermeesters, Jan Dekker.
Ik heb Jan leren kennen tijdens een nogal uit de hand gelopen examenstunt (toen ik eenmaal na vele stapelingen mijn vwo-diploma had gehaald vond ik dat dat wel even goed gevierd mocht worden), maar dat is een verhaal voor een andere keer. 🙂

Jan is een van de mensen achter Telekids, Eigen Huis en Tuin, Life & Cooking en 24Kitchen, hij is al jarenlang de manager van Irene Moors en inmiddels ook van tv-kok Rudolph van Veen, je zou dus wel kunnen zeggen dat hij gepokt en gemazeld is in de wereld van media in het algemeen en tv in het bijzonder.

Jan is begonnen aan een nieuwe avontuur rondom food and health, Een Netflix-achtig platform, waarbij recepten worden gecombineerd met voorlichting over gezonde voeding en ingrediënten en hoe je de strijd kunt aangaan met obesitas, diabetes en andere voedingsgerelateerde aandoeningen en klachten. Een onafhankelijk (en dus advertentievrij!) platform welteverstaan, want je moet natuurlijk niet willen dat Unilever-achtige clubs zich bemoeien met gezondheidsadviezen.
Jan heeft een indrukwekkende lijst van experts verzameld, hij heeft een geweldige eigen tv studio in Houten, en tegen het einde van het jaar gaat het platform live.

Ik spitste onmiddellijk mijn oren, want een dergelijk platform biedt ruimte voor nog iets anders….
Mijn QS-hart begon acuut sneller te kloppen. Want als mensen uitgedaagd worden om anders te koken en eten, en ze halen hun kennis, recepten en inspiratie van één en dezelfde plek, dan is die plek uitermate geschikt om feedbackloops in de software in te bouwen, om op die manier effecten te kunnen meten!

Mocht dit project net zoveel tractie krijgen als Eigen Huis en Tuin, Life and Cooking en 24Kitchen, dan kon het wel eens het grootste researchplatform van Nederland gaan worden, daar waar het gaat over gezondheid en gezonde voeding.

Ik heb dus een heerlijke creatieve intellectuele puzzel om me op te storten, waar bij al mijn skills, ervaring en netwerk ongelofelijk van pas komen. Komende maanden hierover meer!