Een baby en een brand

Gepubliceerd: 3 maart 2017

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Belevenissen

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Een ding wisten we zeker: het zou heel anders gaan dan bij de geboorte van Robin, die destijds twee maanden te vroeg met een keizersnede ter wereld kwam. Dit keer zou het een natuurlijke bevalling worden, naar alle waarschijnlijkheid.  Ik was dus op het ergste voorbereid :).

Maar het viel allemaal reuze mee. Sterker nog, het was prachtig. Om 16:14 kwam ze ter wereld. En een uurtje later hadden we ook haar naam: Pixie Novi.

 

 

De volgende dag mochten Anke en Pixie naar huis.

En toen we net heerlijk in onze baby-bubbel zaten, in een cocon van rust en warmte, gebeurde er iets wat je écht niet wil, als je net een dag thuis bent met een pasgeboren baby…..

 

Brand in de slaapkamer/babykamer!!

Gewoon echt.

 

De boosdoener was een verwarmingskacheltje van 2000 watt, dat in een overbelast stekkerblok zat.

 

Gelukkig waren Anke en de baby toen het gebeurde net even in de woonkamer, en hebben we een goed werkend brandalarm. Ik kon het vuur snel doven (het waren echt geen lullige vlammen, en ook de commode stond al in de fik!), dus er hoefde goddank niet geblust te worden, maar wel liepen er natuurlijk de rest van de dag allemaal mensen door ons huis: brandweermannen (van corps Haarlem West-C), elektriciens, huiseigenaren, verzekeringsmensen…. het tegenovergestelde van rust, regelmaat en reinheid…

Met dank aan lieve vrienden en familie was een kleine 24 uur later de ergste stank en de meeste roet weer verdwenen en konden we weer terug in de bubbel…