Het jaar begon raar

Gepubliceerd: 1 februari 2017

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Het jaar begon een beetje anders dan anders. Normaal gesproken brengen we de weken rondom de jaarwisseling door in het buitenland, ergens waar het lekker warm is, maar in verband met de (hoog)zwangerschap van Anke, bleven we nu thuis.
We maakten het superknus en gezellig en ik besloot de periode aan te grijpen om maar eens een tijdje geen alcohol te drinken.

Dat doe ik wel vaker, een alcoholvrije periode inlassen, en meestal gaat dat gepaard met een paar dagen lichte hoofdpijn.

Maar dit keer verliep het anders. Misschien omdat het al iets te lang geleden was dat ik het deed, of misschien omdat het samenviel met de griep, maar er ging iets helemaal mis: ik kreeg niet een beetje hoofdpijn, maar vréselijke hoofdpijn, die bovendien gepaard ging met angst- en paniekaanvallen.

Ontwenningsverschijnselen, leerde Google me. En ja, zo voelde het ook: als cold-turkey-achtige toestanden.
Hmmmmm.

Ik heb het maar over me heen laten komen en opgevat als een waarschuwing: Ik zal nog beter moeten opletten. Want het sluipt er ongemerkt in: mijn werk is wat dat betreft heel gevaarlijk; het speelt zich grotendeels af in de wereld van conferenties en meetups en die gaan bijna altijd vergezeld van afsluitende borrels. Tel daarbij de etentjes en feestjes en voilà: voor je het weet drink je dagelijks teveel.

De tweede en derde week van januari waren ietwat wonderlijke weken, waarin ik heen en weer pendelde tussen mijn bed en het podium, vertrouwend op mijn grote vriend Adrenaline, die me gelukkig nooit in de steek laat. Hoewel ik me dus zelden zo slecht heb gevoeld als de afgelopen tijd, kijk ik toch terug op een aantal heel leuke sessies.
Daarnaast stond ik (voor de tweede keer) in een prachtig theater in Oss, sprak ik in Zwolle voor 500 MBO studenten van het Landstede, trad ik in Maarssen op voor 200 politiemensen uit midden-Nederland, gaf ik een masterclass in Zeist voor de managersacademie (en gaf in dit kader een interview) en gaf ik een lezing in Den Bosch waar iemand deze vette tekening maakte:

En…. ik trad op bij TEDx…