De ‘funtrepreneur’ en zijn stichting

Gepubliceerd: 1 februari 2017

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Sinds een paar jaar heb ik een stichting van waaruit ik mijn onderzoeksactiviteiten naar de Netwerk- en Informatiesamenleving coördineer.
Ik kwam er achter dat een groot deel van mijn lezingenopbrengst  opging aan het bezoeken van conferenties, aanschaffen van te testen hardware, het kopen van vele boeken en tijdschriften. Ik moet studeren en investeren in kennis. (Als ik nou gewoon hoogleraar was, zou ik salaris krijgen voor zulke activiteiten.)

Ik werd in het verleden al ‘funtrepreneur’ genoemd. Ik ben zelden met de businesskant bezig, mijn voornaamste doel is ontdekken en delen. Helaas is daar af en toe een beetje geld voor nodig. Gelukkig zijn er hardcore fans van mijn researchactiviteiten die zich voor relatief weinig geld voor drie jaar aan mijn researchactiviteiten verbinden. Dat scheelt. En in ruil daarvoor kom ik dan met plezier regelmatig bij hen ‘oreren’ en mijn kennis delen. Ze zitten als het ware eersterang als het gaat om ontdekkingen en inzichten. Dus mocht je bestuurder of beslisser zijn, mijn onderzoek willen supporten en er met voorrang van profiteren, stuur me dan een mail!

De Elvenstone Foundation doet onderzoek naar de kansen en mogelijkheden van de Netwerk- en informatiesamenleving, en in het bijzonder naar de nabije toekomst van werk en organiseren onder invloed van technologie.