PB Dag en PB Borrels

Gepubliceerd: 12 november 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Permanent Beta

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Op 14 november was het weer zover. Twee keer per jaar organizonderen we met de Permanent Beta zwerm een groot evenement  met meer dan 50 sprekers en inspirerende denkers. Inmiddels was dit de 9e editie. De locatie was wederom Amsterdam Connect, het ‘Permanent Beta City lab’, dat meer en meer gaat lijken op de visie die we een half jaar geleden hadden. Organisch groeit het steeds verder daar en we hebben er inmiddels zelfs een heus kantoor/opslagplaats voor banners, boeken  en handig om regelmatig even met het team ongestuurd heel hard te focussen op de mooie projecten die we aan het bouwen zijn.

 

Voor meer informatie over het wat en waarom van Permanent Beta, lees hier een mooi achtergrond artikel.

 

De Permanent Beta dagen zijn vrij toegankelijk en iedereen werk vrijwillig mee. Voor veel ervaren sprekers is het een fijne plek om nieuw materiaal te try-outen, dus je hebt een goede kans om veel nieuwe dingen te zien, te leren en te horen. Op de playground hebben we mooie demo’s van nieuwe technologie, want ermee spelen is natuurlijk nog leuker dan erover te horen,  en verder proberen we een mooie mix te cureren over tech, en de sociaal, maatschappelijk- en economische kant van ontwikkelingen in onze samenleving.

Inmiddels zijn we met PB gestart in twee nieuwe landen, onze zuiderburen in Antwerpen zijn met een leuke ploeg aangehaakt en Kim en ik zijn net terug uit Kaapstad, waarover ik eerder in deze nieuwsbrief al verhaalde.  En volgend jaar starten we in Iran, in Teheran. (Hoe dat zo is gekomen lees je hier).

 

Naast het buitenland en de grote PB dag zijn we erg fanatiek met nog iets nieuws: een kruising van veel dingen die ik al eerder deed. Co-werken zoals in de begindagen van Seats2meet Utrecht, een beetje Standup Inspiration (dat helaas ter ziele is), een beetje Naamlooz, en iets met eten en muziek gemixt met Nooit Af. Bij gebrek aan beter noemen we het een maandelijkse PB borrel, maar het omvat dus eigenlijk meer dan de titel doet vermoeden.  Het idee is dat dit aanzwelt tot een ongelofelijk gaaf samenzijn van bijzondere mensen, om maandelijks een enorme boost te geven aan alle activiteiten van deelnemers, door iedereen die je daarvoor nodig hebt gewoon op dezelfde dag onder één dak te hebben. Mocht er animo genoeg zijn, dan kunnen we er ook nog een leuk dansfeest aan vastplakken, want onze plek bleek afgelopen maand zelfs een prima locatie voor het Amsterdam Dance Event.
De eerstvolgende borrel is op 25 november. Voel je vrij om vrolijk aan te haken. Het is wel handig om je even aan te melden, zodat wij weten wie er allemaal zijn en de horecamensen ongeveer weten wat ze kunnen verwachten.