Nooit Af nieuws

Gepubliceerd: 12 november 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Boeken

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Afgelopen maand kwam Easycratie opnieuw uit, en is ondergebracht bij dezelfde (geweldige) uitgever Business Contact. Wel zo handig, gezien alle plannen die we met beider titels hebben. Easycratie is voor velen een iconisch boek en we hebben ervoor gekozen het boek in zijn oude vorm, met een nieuw voorwoord voor de duiding, uit te brengen, maar met een mooie nieuwe kaft, voor de consistentie met ons nieuwe boek Nooit Af. Wat betreft verkoopaantallen loopt Nooit Af beter dan Easycratie destijds (en daar waren we toen al erg blij mee). De afgelopen maand was wat dat betreft een recordmaand.

 

Dat is volgens mij aan een drietal zaken te danken. We besloten 50.000 exemplaren van ons amuse-boekje mee te sturen aan de lezers van Managementboek Magazine. Daarmee zijn er inmiddels zo’n 85.000 amuse-boekjes verspreid. Daarnaast zijn Erwin Witteveen en ik vol aan de bak met lezingen over Nooit Af, wat ook zo zijn zijn effect heeft gehad op de verkoop. En wij vermoeden het bestaan van een derde golf: die van de mensen die het boek inmiddels gelezen hebben en fanatiek reclame maken. Dit leid ik af uit de verkoop in de grote boekhandels in steden en via bol. com, waar andere lezers kopen dan die doelgroep die via managementboek koopt.

 

Met die laatste doelgroep is nog wat anders aan de hand. Het lijkt erop dat de lezende ‘man on the street’ het boek begint te ontdekken. Ik krijg steeds vaker berichten van opa’s oma’s, vaders, ooms en buurmannen die in Nooit Af ineens duiding van dingen vinden die ze via het achtuurjournaal niet konden plaatsen. En dat is fijn nieuws. Daar doen we het voor. Ik schreef op LinkedIn al even een oproepje, omdat het een doelgroep is die ik niet zo goed ken en niet weet hoe ik hem moet bereiken. Mochten jullie ideeën hebben, dan hoor ik dat graag!

 

Op 9 december, exact een jaar na de release van Nooit Af, komt eindelijk de beloofde PDF van Nooit Af beschikbaar als download. Hulde aan de uitgever voor het ondersteunen van onze ideeën aangaande gratis downloads. In het colofon van het boek staat overigens nog iets waar we trots op zijn: copyleft ipv copyright. 😉

Ergens in de komende maanden verschijnt ook Een beetje nooit af, een kleine compacte bloemlezing van Nooit Af, net zoals Kleintje Easycratie destijds, dat binnenkort ook weer leverbaar is. Een ideaal cadeau voor Sinterklaas (als Erwin ten minste een beetje opschiet ;)) of voor Kerst. Via mijn netwerk zijn er al forse aantallen besteld (dit loopt in de tienduizenden!) omdat ik er met Erwin voor kies om liever meer boeken te verspreiden dan er flink aan te willen verdienen. Mail ons als je interesse hebt in afname van 250 boekjes of meer.

 

In het voorjaar zullen er speciale sub-uitgaves van Nooit Af uitkomen, gericht op en verreikt met specifieke content voor een viertal groepen: Onderwijs, zorg, overheid en finance. Bedoeld om grote aantallen mensen in die branches op een toegankelijke manier inzicht te geven in de ontwikkelingen in de samenleving en hoe daar mee om te gaan. Meer hierover in een volgende nieuwsbrief.

 

In de wat verdere toekomst zullen er tevens pocketedities van Easycratie en Nooit Af uitkomen, alsmede een luxe editie met een wel heel bijzonder aspect eraan. Mocht dat allemaal lukken dan kan ik nu al beloven dat het één van de gaafste stunts wordt die er ooit op boekgebied is uitgehaald in Nederland of misschien wel in de hele wereld…