Eddie The Eagle

Gepubliceerd: 12 november 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige, Tips

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Sinds ik regelmatig in vliegtuigen zit, heb ik ineens veel meer tijd om films en documentaires te kijken.

Op de nachtvlucht uit Johannesburg zag ik de film Eddy The Eagle, over het wonderbaarlijke leven van Michael Edwards, een Engelse stukadoorszoon die vanaf heel jong zijn been in een brace had vanwege zwakke knieën. En die een boek las over de olympische spelen van 1972 en terstond besloot ooit zelf een Olympisch sporter te worden. Kansloos zou je zeggen, maar uiteindelijk deed hij mee aan de winterspelen van Calgary en werd wereldberoemd als Eddy the Eagle.

 

Niet normaal, die film. Niet normaal! Binnen een half uur zat ik onbedaarlijk te huilen en te lachen door elkaar. En ik kon er ook niet meer mee stoppen. Zelden zoveel tranen geplengd van het huilen en lachen tegelijkertijd. De stewardess moest er met doekjes aan te pas komen. En daarna keek ik hem nog eens met Kim. Same story.
Het is een enorme aanrader. Omdat het gaat over de kracht van de underdog. Die stelselmatig genegeerd, gepest en niet serieus genomen wordt. En met een naïef doorzettingsvermogen volhoudt en impact maakt die de tegenkrachten niet zien aankomen omdat ze niet geïnspireerd zijn.
Breek me de bek niet open. Moet je nagaan wat er gebeurt als je in Drenthe een hunebed wilt bouwen :).

 

Voor deze mensen (ik ken er veel, en verzamel ze al jaren fanatiek om me heen) is technologie een zegen. Gelukkig schreef Chris Brogan al dit geweldige boek: The freaks shall inherit the earth; entrepreneurship for weirdo’s, misfits and world dominators. En onlangs schreef Adam Grant het geweldige boek Originals. over het belang van deze mensen voor de vooruitgang.

 

Twee mooie rollen ook in de film voor Hugh Jackman en Christopher Walken. Kijken die film! TRAILER.

Ik zag nog een film die erg de moeite waard was: The man who knew infinity. Over een geweldige Indiër, Srinivasa Ramanujandie in Cambridge wiskunde wilde studeren en een krankzinnig geniale wiskundige (gespeeld door Dev Patel)  bleek te zijn die intuïtief meer over wiskunde bleek te snappen dan al die stijfkoppige trotse Engelsen bij elkaar. Met een geweldige rol van Jeremy Irons (een van mijn favoriete acteurs overigens).