Camping Minerva en Innofest

Gepubliceerd: 3 oktober 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Events, Initiatieven

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Al dertien jaar lang ben ik betrokken bij een gaaf festival in het bos in Drenthe. Vorig jaar kreeg ik van Diana Bont van Academie Minerva vroeg me vorig jaar of we tijdens dat festival niet eens iets met studenten zouden kunnen doen, maar gezien de aard van het festival, is dat helaas niet mogelijk.Maar het bleef wel zo’n beetje in mijn achterhoofd spelen en sinds ik betrokken ben bij Innofest  begon er een plannetje te rijpen.
Wat een leuk idee zou het zijn om de introductie van de studenten niet in Berlijn (zoals de laatste jaren het geval was) te laten plaatsvinden, maar in ons Fieldlab!
Om daar de 180 nieuwe studenten kennis laten maken met elkaar, met de Minerva en de docenten, met de trainers en inspirators van Permanent Beta en ….. met de organisatoren van I
nnofest, pioniers op het gebied van duurzame technische en sociale innovaties op festivals. (Lees anders nog even dit verhelderende artikel.)Hoe tof zou het zijn als festivals als Into The Great Wide Open en Oerol in contact zouden staan met kunststudenten? Het lijkt me een superlogische verbinding.De directie van Minerva was er zowaar voor te porren (hulde voor de lef!) en we hebben afgesproken om het de komende drie jaar op deze manier te gaan doen.
14231185_1130170553717502_2469004414590032054_o
We hebben geweldige dagen beleefd, met de magische sfeer van ons festival (dat aansluitend op het introkamp plaatsvond, maar voor deze gelegenheid al eerder was opgebouwd) op de achtergrond.
Samen uitdagingen aangaan en slimme oplossingen verzinnen is een effectieve kennismakingsstrategie, blijkt o.a. uit de reacties van een aantal docenten die in de eerste lesweek nogal verbaasd waren over de reeds ontstane groepsdynamiek.
(Om even Harold Koopmans te citeren: ‘De open houding en ontspannen sfeer die zich nu aftekent in de hoorcolleges is volgens mij het resultaat van jullie inzet en daarvoor wil ik jullie bedanken want volgens mij plukken we nu al de vruchten van de ‘drie gouden dagen’ in Elp.’)
Ook Anna van Nunen, directeur van Innofest en Ferry Roseboom van ITGWO waren erg enthousiast.

Lees het artikel hier.De studenten sliepen allemaal in een Kartent. De kartonnen wegwerp-tent is sinds de introductie al flink aangepast, maar gaat dankzij de verbetertips van de studenten waarschijnlijk nog beter worden.:)

Inmiddels zijn we aan het kijken of we Innofest naar Zuid Afrika kunnen brengen. Daar zijn tenslotte ook kunstacademies, innovaties en festivals. 🙂

(Check ook vooral deze link even voor een mooie serie geweldige videos die een impressie geven van Innofest-activiteiten.)