TED en Anderson

Gepubliceerd: 1 augustus 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Ik heb nog nooit een slecht boek kunnen ontdekken bij Maven Publishing. Ze hebben een bijzonder scherpe neus voor goede boeken, daarom werkt Permanent Beta ook zo graag met ze samen.

Maar ik moet toegeven dat toen Maven met een boek kwam over TED, geschreven door mister TED himself: Chris Anderson, ik toch met enige scepsis begon te lezen.
Misschien omdat ik zelf spreker ben, misschien omdat ik het TED-concept al wel enigszins uitgekauwd vond; we kennen het zo langzamerhand wel en het is niet voor niets inmiddels onderwerp vans atire.

MAAR… terwijl ik aan het lezen was werd ik toch heel erg enthousiast!
Het boek liet me onverwacht door een andere bril naar TED Talks kijken. En ik pikte zelfs, met mijn jarenlange ervaring als spreker, nog een aantal aardige inzichten op.
Lees hier de eerste twee hoofdstukken.
En klik hier als je een exemplaar wilt winnen.

Maar dus: Chapeau voor Chris Anderson!
En: Chapeau voor Maven!

(Ik probeer ze momenteel zover te krijgen dat ze het nieuwe boek van Kevin Kelly (The Inevitable – Understanding the 12 Technological Forces That Will Shape Our Future ) gaan uitgeven in het Nederlands. Dat is volgens mij namelijk een heel goed idee.)