SLMMR MT MK VRBRGGN

Gepubliceerd: 1 augustus 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Ik sta al jaren bekend als lifehacker, en dat komt voornamelijk door mijn lifehacker approach: Ik ben nieuwsgierig en hou van slimme, tijdbesparende oplossingen – het is niet zo dat ik zelf kan programmeren ofzo.
De afgelopen jaren heb ik vele andere lifehackers ontmoet, en ik vind het heel erg leuk om met hen samen te ‘nerden’ en ons te verliezen in enthousiasme over allerlei handige tricks en tools.

Zo was ik onlangs stomverbaasd over wat Mike Verbruggen me liet zien.

Mike is workflow-ontwerper. Hij laat verschillende applicaties met elkaar samenwerken. Mike is heel goed in ‘if this then that’-achtige constructies en in het uitvogelen van slimme manieren om reeksen van terugkerende handelingen te automatiseren.

Nu heeft hij het gepresteerd om met behulp van ZapierHazel enKeyboard Maestro een workflow te bouwen die zo BIZAR AWESOME is!

Kort door de bocht komt het erop neer dat wanneer er een factuur in zijn mailbox belandt, deze automatisch door Zapier in Dropbox wordt gezet, waarna de kaboutertjes van Hazel de belangrijke gegevens uit de factuur halen, de bestandsnaam aanpassen en de factuur op jaar en maand archiveren. Vervolgens geeft Mike één keer per maand Keyboard Maestro de opdracht om alle nieuwe facturen automatisch in Moneybird te verwerken. Waarmee een administratieve handeling die normaal gesproken 10 minuten in beslag neemt, teruggebracht wordt naar 1 minuut.

Dit kan elk willekeurig administratiekantoor dus uren werk per dag besparen! Damn!

‘Waarom ben jij eigenlijk nog geen miljonair?’ vroeg ik.

‘Omdat mensen vaak denken dat ze het allemaal wel voor elkaar hebben en zich niet realiseren dat er nog een hele wereld aan mogelijkheden bestaat. Ze zoeken het niet op en zijn zich gewoon niet bewust van de tijd die ze zouden kunnen besparen.’

Mocht je dit nou lezen en denken: Wooow, dat wil ik! Ik wil dat de dingen sneller gaan en efficiënter!

Of neem een kijkje op zijn website: www.SLMMR.nl