Hashtag 20:36

Gepubliceerd: 1 augustus 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Initiatieven

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Het is alweer een paar jaar geleden dat Maarten den Braber en Joost Plattel, in navolging van Buster Benson, ineens elke avond om 20:36 uur een foto gingen maken.

Het duurde niet lang of ik deed het ook. En ik moet zeggen: ik hou het behoorlijk steady vol (geholpen door mijn alarmklok). Heel soms sla ik een avond over, als ik toevallig net op dat tijdstip lig te slapen, of als ik geen bereik heb (zoals nu, in de krochten van de Drôme), of als onverhoopt mijn telefoon leeg is, maar ik schat dat ik er zo’n 340 dagen per jaar in slaag een foto de wereld in te slingeren, via Twitter en Facebook.

20:36 draait voor mij puur om het zo dagelijks mogelijk een foto maken. Niets meer en niets minder. Een foto van iets wat die dag symboliseert, van de situatie waarin ik me op dat moment bevind, of van de mensen met wie ik me op dat moment omring.
Het is de meest luie vorm van een dagboek, maar het heeft me een heleboel gebracht, deze manier van life logging: leuke reacties, interacties en inzichten (dat ik vaker thuis ben dan ik dacht, bijvoorbeeld).
Voor mijn moeder is het ook fijn. Kan ze me een beetje in de gaten houden.
En wanneer ik  rondom het tijdstip van 20:36 in de buurt ben van Maarten en/of Joost wordt het echt grappig.

Dit is wat Buster Benson vertelt over zijn ‘8:36 pm’ -project.

Bekijk hieronder het filmpje waarin Joost bij TEDxYouth uitlegt waarom het zo leuk is om te doen:

Ik ben momenteel van plan om alle 20:36-foto’s die ik gedeeld heb te uploaden naar Flickr. Omdat het leuk is om ze allemaal bij elkaar te zien. En omdat ze op die manier onderdeel kunnen gaan uitmaken van mijn jaarboeken.