Oerol en Innofest

Gepubliceerd: 3 juli 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Algemeen, Overige

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Mijn maandelijkse column bij BNR ging ditmaal over Innofest en het belang van het betrekken van het festivalpubliek bij innovaties. Beluister hem hier.

Een paar dagen later, op 17 juni, was ik op Oerol, om met mensen van Innofest mee te denken. Er gebeuren echt prachtige dingen. Het was geweldig om met andere festivalorganisatoren te praten en onze dromen en ideeën te delen. En ik was compleet verrast en vereerd dat ik werd gebombardeerd tot dagvoorzitter van het middagprogramma. Jongens Kartent, Kopinga maria Koijk was er ook.

Er verscheen een leuk artikeltje over in het DVHN. (Waarin ik overigens weer eens goeroe wordt genoemd, kom ik ooit van dat goeroegedoe af? ;))

Tevens werd die dag de 100%Terschelling Publicatie gepresenteerd, door Studio Elmo Vermijs. Een prachtig boek waarin lokale potentie, omgekeerd denken en het genereren van nieuwe perspectieven voor lokale vraagstukken centraal staan, op het gebied van festival-inrichting, de souvenirmarkt en landschapsontwikkeling.

Op Oerol liepen overigens alle mensen van de organisatie met een #durftevragen t-shirt aan. Wat heel leuk is, omdat ik destijds die hashtag heb bedacht, samen met Nils Roemen, op een steiger in Amsterdam. Gisteren ontdekten we dat de hashtag de Donald Duck inmiddels ook gehaald heeft…!

Ben benieuwd wanneer de hashtags #easycratie en #nooitaf in de DD verschijnen… 😉