Ik ben van mijn postfobie af

Gepubliceerd: 3 juli 2016

Door: Martijn Aslander

Categoriën: Boeken

Deel dit bericht:

Tegenwoordig vind je mijn wekelijkse portie belevenissen, inzichten, mijmeringen én handige tips op World Hey bekijk hier de laatste of schrijf je hieronder ↓ eenvoudig in en je ontvangt ze in je inbox.

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik er een sport van heb gemaakt om alles wat gedoe is en tijd kost, weg te organiseren. (Mocht je denken wat doet Martijn toch met het geld dat hij verdient met zijn lezingen? Nou, dat gaat vooral op aan mensen die mijn functioneren mogelijk maken :).)

Maar hoewel dat dus enorme voordelen biedt – het zorgt ervoor dat ik kan focussen op wat ik te doen heb – houdt het ook in stand dat ik bepaalde dingen niet aanga. Om gekke redenen, bijvoorbeeld omdat ik er een beetje bang voor ben. Zo is daar bijvoorbeeld de postfobie: ik heb ooit eens in mijn hoofd gezet dat het versturen van pakjes onnoemelijk veel gedoe is.

Maar toen gebeurde er ineens iets heel leuks! Na een paar maanden pingpongen met mijn uitgever heb ik voor elkaar gekregen dat het ‘amuseboekje’ (vorig jaar in kleine oplage verschenen als voorproefje van Nooit Af, met een deel van hoofdstuk 1), opnieuw te laten drukken, op een kleiner formaat (A6). Om te verkopen voor 15 cent, bij minimale afname van 200 stuks. Dat leek me een goed idee, want ik had begrepen dat het amuseboekje écht een amuse is: als je hem op hebt smaakt ie naar meer.

‘Druk er maar 10.000,’ zei ik.
Dat leek de uitgever een beetje veel.
En dat wás het ook, moest ik toegeven, toen ik ineens al die dozen in mijn woonkamer zag staan. Wat een gewicht!

 

Maar nu was het dus zaak me te gaan verdiepen in het fenomeen pakjes versturen. Want ik had besloten dat ik dat maar eens zelf zou gaan doen. Ik woon tenslotte naast het postkantoor.

En wat blijkt? Het valt reuze mee met het gedoe!
Bij het postkantoor hebben ze namelijk toffe dozen. En in doos nummer 4 passen precies 200 boekjes! Ha! Bye bye mailfobia!

Ik heb een bestelformuliertje verspreid en binnen een week waren alle 10.000 boekjes uitverkocht! Je had het gezicht van de uitgever moeten zien.

Naast dit hors-d’oeuvre-boekje verschijnt er straks (Erwin is hard bezig) nog een klein boekje, onder de titel Een beetje Nooit Af, een beknopte hervertelling van het grote boek, in navolging van het Kleintje Easycratie. Dat trouwens ook opnieuw wordt uitgegeven.
Interesse? Klik.